måndag 6 februari 2012

Väyrynen ei olisi nukuttanut


  1. Lopultakin päästiin siihen asiaan, jota presidentin työvuodet tulevat koskemaan. Suomen suhteeseen EU-maihin. Nyt Suomen eliitti toimii kansalaismielipiteen vastaisesti. Euroa tuetaan sopimuksilla, takuilla ja rahalla mutta kuitenkin voi kaikki romahtaa.
    Niinistö osoittautui jämeräksi vakuussopimuksen kannattajaksi. Se, että sopimus rajoittaa hallitusten mahdollisuutta torjua työttömyyttä lainaa ottamalla – ei Niinistöä säikytä. Haavistolla ei tässäkään asiassa ole poliittista asemaa, hän seuraa Tuomiojaa kuin haj laivaa, mutta tukee kuitenkin Kataisen tekemää sopimusta. Haastattelijat jättivät herkullisimmat asiat käsittelemättä. Pitäisikö Suomen taata lainoja EVM rahaston kautta suunnilleen valtion budjetin suuruisella summalla?
    TV-aika olisi joka ilta loppunut kesken, jos Väyrynen olisi päässyt keskustelemaan Niinistön kanssa. Kuinka on mahdollista, että Väyrynen jätettiin syrjään? Oliko taktikointia?
    HS teettämä tiedustelu kertoo , että viisi prosenttia Haaviston äänistä tuli niiltä, jotka toisella kierroksella äänestävät Niinistöä. Ylellä tämä prosentti on laskenut kolmeen. Neljäsosa ei kerro kuinka he äänestivät ensimmäisellä kierroksella. 75% näistä ei kerro myöskään kumman he valitsevat toisella kierroksella. Mutta 18% heistä aikoo äänestää Niinistöä ja 8% Haavistoa. Nämä tiedot löytyvät Ylen aineistosta.
    Taktikointia oli siis sen verran, että se esti Niinistöä ja Väyrystä tekemästä politiikkaa. Vaalit menevät nyt niin kuin odotettiin. Mutta olen epävarma siitä kuinka Väyrysen ja Niinistön kamppailu olisi päättynyt. Ei siinä olisi haukoteltu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar