måndag 6 februari 2012

Puolustaako ehdokas Anneli Aueria


Toimittaja Juha Akkanen kirjoittaa otsikolla Äänestämisestä on tullut tykkäämistä. Miksi sitten katsoisin näitä typeriä ”väittelyjä” ja vielä ilman ääntä? Sen sijaan seurasin MTV pitkää tarinaa Niinistöstä ja sitten seuraavana iltana Haavistosta. Tykkäsin molemmista, mutta en äänestäisi kumpaakaan mihinkään poliittiseen virkaan. He ovat tämä kampanjan aikana oppineet välttämään poliittiset kannanotot. Tämän löylytyksen jälkeen johtopäätökseni on, että heillä ei poliittisia mielipiteitä olekaan.
Tuomio on tietenkin liian ankara. Yhtään poliittista kysymystä ei ole tehty toisen kierroksen aikana. Toimittajat pitkästyvät työhönsä kun koskaan ei kysytä poliittisesti polttavia aiheita. Koko Euroopan taloustilanne on hyvin kireä. Maanantaina Brysselissä päätettiin jotain, josta pienen mielipidetiedustelun olen nähnyt Ruotsissa. Ruotsin liittymistä europaktiin kannattaa vain 10 prosenttia äänestäneistä. Tässä olisi ollut tulevan Suomen presidentin sana paikallaan
Ehdokkaille on ollut tärkeää humaanisuuden korostaminen. Miksi ei kysytä kuinka he suhtautuvat Anneli Auerin kiusaamiseen? Niinistö juristina ja Haavisto ihmistoikeuksien puolustajana. Armahtaisivatko, jos Korkein oikeus tuomitsee?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar